AT - Активен въглен - 650 грама

AT - Активен въглен - 650 грама
Click image for Gallery
  • Производител: Aquariums and terrariums
  • Код на продукта: 200000
  • Наличност: В наличност
  • 14.30 лв.
+
-


Тагове: активен въглен, AT - Активен въглен - 650 грама

AT - Активен въглен - за кристално чиста вода

Активен въглен с много високо качество, получен чрез активиране с пара. Изключително чист, с размер на гранулите 3-5 мм и пепелно съдържание е под 1 %. Не отделя фосфати и почиства водата без странични ефекти! Ефективно отстранява жълтеникавия цвят, мътността и токсините отделяни от жизнената дейност на коралите, водораслите и останалите водни обитатели. 

Използването на качествен активен въглен е от съществено значение при отглеждането на чувствителните SPS и LPS корали. Ние препоръчваме третирането на водата с активен въглен да става чрез медиен реактор, където потока на водата да бъде между 150 и 200 литра на час. 

Дозировка и начин на използване: 

- Ако е поставен в медиен реактор, използвайте 1 грам активен въглен на 2 литра аквариумна вода;

- Ако е поставен във филтърна торба или чорап, т.е. при пасивна филтрация, използвайте 1 грам активен въглен на 1 литър аквариумна вода;  

Преди да използвате необходимото количество активен въглен, то трябва първо да се активира. Препоръчваме това да направите ден по-рано. Активирането на въглена става, чрез потапянето му в гореща осмозна вода. В никакъв случай не използвайте чешмяна вода! Започва бурно отделяне на въглероден диоксид, като по този начин порите в дълбочина на гранулите се освобождават от въздуха. Оставете активния въглен да престои 20-24 часа в осмозната вода. Непосредствено преди поставянето му в аквариума, може леко да промиете въглена с чиста осмозна вода. Така ще предотвратите вкарването на въглен прах в аквриума, образуван от търкането на гранулките една в друга при самата процедура. Активираните по този начин гранулки имат в пъти по-ефективно действие! 

Заменяйте активния въглен на всеки 4 седмици или по-често ако има форсмажорни събития в аквариума! 

Съдържа 650 грама активен въглен!

Произход: Германия

Пакетирано от: Аквариуми и терариуми ЕООД

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти