Активен въглен - 350 грама

Активен въглен - 350 грама
Click image for Gallery
  • Производител: Aquariums and terrariums
  • Код на продукта: 200000
  • Наличност: В наличност
  • 17.90 лв
  • Цена в наградни точки: 1790
+
-


Активен въглен - 350 грама

Активен въглен за кристално чиста вода, с много високо качество, получен чрез активиране с пара. Изключително чист, гранулиран със съдържание на пепел под 1 %. Не отделя фосфати и почиства водата без странични ефекти! Ефективно отстранява жълтеникавия цвят, мътността и токсините отделяни от жизнената дейност на коралите, водораслите и останалите водни обитатели.

Използването на качествен активен въглен е от съществено значение при отглеждането на чувствителните SPS и LPS корали. Ние препоръчваме третирането на водата с активен въглен да става чрез медиен реактор, където потока на водата да бъде между 150 и 200 литра на час.

Дозировка и начин на използване:

 Поставен в медиен реактор, използвайте 1 грам активен въглен на 2 литра вода от аквариума;

 Поставен във филтърна торба или чорап (пасивна филтрация), използвайте 1 грам активен въглен на 1 литър вода от аквариума;

Преди да използвате необходимото количество активен въглен, той трябва първо да бъде активиран. Препоръчваме това да направите ден по-рано. Активирането на въглена става, чрез потапянето му в гореща RO-DI вода. В никакъв случай не използвайте чешмяна вода! След потапяне на въглена в горещата вода, започва бурно отделяне на въглероден диоксид, като по този начин порите в дълбочина на гранулите се освобождават от въздуха. Оставете активния въглен да престои 20-24 часа във водата в която е активиран. Непосредствено преди поставянето му в аквариума, може леко да промиете въглена с чиста осмозна вода. Така ще предотвратите вкарването в аквариума на прах, образуван от търкането на гранулите една в друга при самата процедура. Активираните по този начин гранули имат няколко пъти по-ефективно действие от сухи, поставени директно в аквариума!

Заменяйте активния въглен на всеки 4 седмици или по-често ако има форсмажорни събития в аквариума!

Съдържа: 150 грама активен въглен!

Произход: Германия

Пакетирано от: Аквариуми и терариуми ЕООД

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти