Red Sea NO3:PO4-X - 1000 ml

Red Sea NO3:PO4-X - 1000 ml
Click image for Gallery
  • Производител: Red Sea
  • Код на продукта: RS-22204
  • Наличност: В наличност
  • 59.90 лв
  • Цена в наградни точки: 6000
+
-


Red Sea NO3:PO4-X Algae Management - 1000 ml

Високо ефективно, контролирано биологично намаляване на нитратите и фосфатите за всички рифови и морски рибни аквариуми.

 подпомага растежа и оцветяването на коралите.

 контролирано и безопасно намалява нитрати и фосфати

 задава и поддържа желани нива на нитрати и фосфати

 подпомага растежа и оцветяването на коралите

 Reef save - безопасно за рифа, без нежелани странични ефекти

 лесен за използване, надежден и рентабилен

​Red Sea NO3:PO4-X е уникална смес от различни въглеводородни молекули и органично свързани елементи, които позволяват контролирано биологично намаляване на хранителните вещества използвани от водораслите - нитрати и фосфати, чрез съществуващите във всички аквариуми бактерии.

Тип на аквариума Препоръчителни нива на Препоръчителни тестове на водата

Средна дневна доза
на  NO3:PO4-X 
(100 L)

  NO3 PO4    
Смесен риф 1-2ppm 0.08-0.12ppm нитрати | нитрити
фосфати
2ml
SPS фрагове 1-2ppm 0.08-0.12ppm нитрати | нитрити
фосфати
2ml
SPS доминиращ 0.25-0.5ppm 0.01-0.02ppm нитрати | фосфати 1-2ml
SPS с ултра ниски хранителни вещества 0ppm 0ppm нитрати | фосфати  1-2ml 
Рибен <10 <1 нитрати | нитрити 3ml

Red Sea NO3:PO4-X е лесен за използване. Дневната доза е сравнително малка, като с течение на времето тя ще варира според измерените нива на нитрати и фосфати. Това дава фин контрол и гарантира, както постепенни промени, така и точна поддръжка на желаните нива на хранителните вещества - нитрати и фосфати.

Нови аквариуми, не стабилизирани или стари аквариуми, които са използвали алтернативни методи за намаляване на нитрати и/или фосфати, ще реагират по различен начин след започване употребата на Red Sea NO3:PO4-X. Въпреки това, с течение на времето нивата на хранителните вещества ще се стабилизират според вашите желания, независимо от къде сте започнали.

При правилна продължителна употреба не се наблюдават странични ефекти на ​Red Sea NO3:PO4-X. Той е безопасен за всички риби, корали и микро фауна. Дори случайно предозиране не би предизвикала никакви необратими щети, стига да има инсталиран и работещ подходящ протеинов скимер в системата.

Важна информация свързана с употребата на Red Sea NO3:PO4-X

Безконтролното намаляване на хранителните вещества може да унищожи симбиотичните зооксантели, причинявайки светлинен стрес и гладуване на коралите. За най-добри резултати винаги използвайте точен тестови комплект за измерване съдържанието на нитрати и фосфати във водата на аквариума.

След като се постигнат по-ниски хранителни нива, което при коралите видимо проличава с показване на техните естествени цветове, вместо тези на зооксантелите, е важно да започнете тяхното допълнително подхранване. За целта може да използвате продукти съдържащи различни въглехидрати, аминокиселини и витамини. 

Важно условие при използване на Red Sea NO3:PO4-X e, aквариумната система да има ефективно работещ протеинов скимер. Освен, че осигурява необходимата оксигенация на водата, той отстранява и значителна част от бактериалната популация от аквариума.

Инструкция за употреба на Red Sea NO3:PO4-X  

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти