Стартов Пакет SPS Корали за Начинаещи Сет №4 - 3 броя

Стартов Пакет SPS Корали за Начинаещи Сет №4 - 3 броя
Click image for Gallery
  • Производител: Aquariums and terrariums
  • Код на продукта: C-Starter-Pack-SPS-Coral-Set-4-3
  • Наличност: В наличност
  • 79.90 лв.
  • Цена в наградни точки: 8000
+
-


Стартов Пакет SPS Корали за Начинаещи Сет №4 - 3 броя

SPS (от Small Polyp Stony) коралите могат да бъдат много взискателни и трудни за отглеждане. Затова е разумно начинаещите в соленоводното хоби да започнат с отглеждане на меки и LPS (от Large Polyp Stony) корали. Преминаването към SPS корали трябва да стане, след като се постигнат стабилни параметри на аквариумната вода и е достигнат сравнителен успех в отглеждането на меки и LPS корали. Въпреки това, начинаещите които искат да започнат направо с отглеждането на SPS корали не трябва да се насочват към скъпи и трудни за отглеждане видове.

Стартовия пакет от 3 SPS корала е чудесна възможност за всеки начинаещ да засели своя аквариум със сравнително непретенциозни, лесни за отглеждане корали. Това са корали, които понасят за кратко време дисбаланс в основните параметри на водата.

Стартов пакет от 3 SPS корала подходящи за начинаещи, подбрани от развъдни аквариуми в нашата ферма morskiakvarium.bg

 Всички корали са отгледани в аквариумни условия.

 Без паразити и болести.

 Без нужда от допълнителна обработка или карантина.

 Подходящ за начинаещи.

Препоръчителни условия на отглеждане:

Въпреки, че тези корали могат да оцелеят при различни водни условия, ние ги отглеждаме при следните параметри на водата:

Амоняк – 0

Нитрити – 0

Нитрати 5-7 mg/l

Фосфати <0.5 mg/l

Калций 400 – 450 mg/l

Магнезий 1350 – 1400 mg/l

dKH 7.5 – 8.5

Специфична плътност на водата 1.026 при 25 градуса (прибл. 35 ppm)

Температура 25-27C

Препоръки за осветлението:

Твърдите корали съдържат зооксантели в телата си. Чрез фотосинтезата на симбиотичните зооксантели те ще получават по-голяма част от необходимите им хранителни вещества. Ето защо е необходимо да имате поне умерени нива на осветление в своя аквариум. Няма значение дали използвате LED, металхалиди, Т5 или различни комбинации от тях, SPS коралите включени в пакета ще се чувстват еднакво добре под всякакъв тип осветление.

Препоръка за течението:

SPS коралите ще процъфтяват в правилно поддържан рифов аквариум. Повечето от тях се нуждаят от умерен до силен воден поток. Това най-добре се постига чрез една или няколко помпи за течение (Wave maker), което зависи от големината и формата на аквариума. Избягвайте насочване на водния поток, директно срещу корала!

Разположение в аквариума:

Предлаганите SPS корали не са агресивни. Може да ги поставите, където и да е в аквариума, стига корала да получи адекватен воден поток и нива на осветление. Не забравяйте да оставите достатъчно място около него, така че да има място за растеж, без да се допира до съседни корали или други прикрепени организми.

Хранене:

SPS коралите могат да получават хранителни вещества от водата. Те могат да улавят микро зоопланктон и фитопланктон от водата чрез своите полипи. Ако предоставяте подобни храни, меките корали ще се възползват от тях и ще растът още по-добре. Допълнителното подхранване може да компенсира не доброто осветление за кратки периоди от време.

Нашите препоръки при получаване на стартовия пакет с SPS корали:

1. Прочетете листовката за аклиматизация, която е неразделна част от всяка доставка на жива стока от morskiakvarium.bg

2. Извършете тестове на водата във вашия аквариум за основните параметри – соленост, калций, магнезий, КН, нитрати и фосфати. Ако има разминаване от препоръчителните стойност, коригирайте ги до нужните нива! Дори да мислите, че всичко е ОК, подобно измерване ще ви даде добра изходна позиция, ако след известно време имате някакъв проблем с коралите от стартовия пакет.

3. Използвайте нитрилни или други ръкавици без талк при боравене с коралите. Така ще предпазите, както себе си от техните токсини, така и самите корали, които често при докосване отделят още повече слуз. Промийте коралите с вода от аквариума и ги поставете на дъното за няколко дена. След, като се аклиматизират към новите условия и отшуми стреса от транспорта, може да ги прикрепите към камък, стъклото на аквариума или друго място, което сте предвидили за тях.

Нашите препоръки за отглеждане и грижи за коралите от стартовия пакет:

1. Добре отворените полипи са индикация за подходящи параметри на водата, осветление и водно течение.

2. Добавяйте периодично калций, стронций, калий и микроелементи.

3. Правете периодични тестове на водата на основните параметри: соленост, калций, магнезий, КН, нитрати и фосфати поне веднъж на две седмици, а при проблем с някой от тях и по-често.   

Стартовия пакет от 3 SPS корала за начинаещи включва следните корали:

- Montipora Red Plate - парче корал с размери над 4-5 х 4-5 см

- Seriatopora caliendrum "Electric green" - фраг от корала с размери над 4-5 см височина и няколко разклонения

- Stylophora sp. "Milka" -  корал с размери над 4-5 см височина и няколко разклонения

Поради естеството на продукта, не е възможно да поставим реална снимка на всеки един корал, който ще получите. Така изглеждат майчините колонии в аквариум:

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти

https://morskiakvarium.bg