SALIFERT KH/ALK Profi test

SALIFERT KH/ALK  Profi test
Click image for Gallery
  • Производител: Salifert
  • Код на продукта: SALIFERT-KHPT
  • Наличност: В наличност
  • 15.90 лв.
  • Цена в наградни точки: 1590
+
-


SALIFERT KH/ALK Profi test

Професионален тест  за определяне на карбонатната твърдост/алкалност на морската вода.

За да изграждат своя скелет и да растат, освен от калций коралите се нуждаят също от карбонат и бикарбонат. При гъсто заселени с корали аквариуми карбонатите и бикарбонатите могат бързо да намалеят. Тъй като, освен за коралите тези две вещества оказват голям ефект върху стабилизирането (или буферирането) на нивата на рН в морския аквариум в правилния диапазон (от 8,1 до 8,4) тяхното намаляване, ще доведе до колебание в оптималното рН на водата в аквариума. Затова е необходимо следене на нивата на тези две вещества.

Общата концентрация на карбонат и бикарбонат се нарича още алкалност или карбонатна твърдост. За стабилна морска система алкалността не трябва да се колебае повече с 5% от оптималното ниво, което е около 2,8 meq/L . Т.е. максималните дневни колебания не трябва да бъдат повече от 0,14 meq /L.

 Тестът на Salifert е достатъчно чувствителен, за да открие малки промени в нивата на алкалност. Той има стъпка на измерване от 0,1 meq / L и много рязка промяна в цвета, която лесно може да се отчете от всеки любител.

 Комплектът е достатъчен за 100 до 200 теста.

 Тестът може да се използва за морска, сладка вода и градинска езерна вода.

Внимание! Реагент  KH-Ind съдържа оцветител. Избягвайте попадането му върху плат (дрехи) или други материали, тъй като това може да доведе до тяхното трайно боядисване и увреждане!

Да се пази от деца!

Да се избягва консумацията  на храни и напитки по време на тестването!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
https://morskiakvarium.bg