Живи Ротифери (Live Rotifers) - 500 ml

Живи Ротифери (Live Rotifers) - 500 ml
Click image for Gallery
  • Производител: Aquariums and terrariums
  • Код на продукта: AT-LROT
  • Наличност: В наличност
  • 10.00 лв
  • Цена в наградни точки: 1000
+
-Тагове: жива храна

Живи Ротифери (Live Rotifers) - 500 ml

100% ЖИВИ РОТИФЕРИ!

Допълнително обогатени с нашата смес от  четири вида фитопланктон – Live Phyto Feed - 4 Mix!

Живите ротифери Brachionus plicatilis са отлична храна за обитателите на вашия риф!

Тези L-тип ротифери имат размери между 150 и 300 µm, което ги прави предпочитана храна от всички корали и филтърно хранещи се безгръбначни в рифовия аквариум.

Факти:

 Ротиферите заедно с копеподите са е едни от най-важните организми в хранителната верига на естествения риф.

 Този вид ротифери – Brachionus plicatilis (L-Type), се използва по целия свят в рибни ферми и развъдни стопанства за различни безгръбначни организми - корали, скариди, миди и ракообразни.

Предимства:

 Използването на ротифери, като жива храна ще осигури необходимата връзка в хранителната мрежа на вашата миниатюрна морска екосистема - между първичните продуценти, като фитопланктона с консуматорите от следващото трофично ниво, каквито са рибите и коралите. Това от своя страна ще ви позволи да създадете за всички отглеждани животни по-балансирано местообитание в аквариума!

 Живите ротифери Brachionus plicatilis са отлична храна за придирчиви аквариумни обитатели и са първа храна за ларвите на различни морски риби – например при размножаване на клоуни, попчета, някои дамсели и др.

 Редовното подхранване с жив зоопланктон е изключително голямо предимство при създаването и поддържането на една процъфтяваща затворена система, каквато е домашния рифов аквариум -незаменима храна за различни LPS корали, горгонии и тридакни миди.

 Чиста вода дори при прехранване - не се тревожите за качеството на водата след хранене, колкото и ротифери да добавите към вашия аквариум! Ако част от тях останат неизядени, те ще останат живи за дълъг период и дори ще започнат да се възпроизвеждат във вашата система, при подходящи условия.

Препоръка за употреба и съхранение:

1. Нашите ротифери идват при вас обогатени с нашата смес от 4-ри вида фитопланктон – Live Phyto Feed - 4 Mix. Ако искате да дадете „напомпаните“ с  омега 3 мастни киселини, HUFA, морски липиди, различни витамини (C, B12 и т.н.) и микроелементи ротифери, ще трябва веднага да ги поставите в аквариума.

2. Ротиферите могат да останат в латентно състояние до 3 седмици в хладилник с осигурен достъп до въздух - препоръчителна температура за съхранение между +3 и +7 оС. Не забравяйте да съхранявате с отворена капачка!

3. При продължително съхранение, съдържанието на HUFA, омега 3 мастни киселини и витамини в тях намалява драстично! В този случай през 1-2 дни, може да добавяте по няколко милилитра от Live Phyto Feed - 4 Mix, докато водата придобие леко зелен цвят.

4. При хранене е препоръчително да филтрирате ротиферите от водата в опаковката. За целта е подходящо сито за зоопланктон с размер 52 µm -Сито за зоопланктон - d 70 mm - 52 micronsАко храните заедно с водата, изключете за минимум 30 минути скимъра на аквариума!

Повече полезна информация и за ползите от ротиферите, като храна за морския аквариум може да прочетете в категория Зоопланктон на нашия блог.

Съдържа култура от ротифери (Brachionus plicatilis) - 500 ml

Култивирано и пакетирано от Аквариуми и терариуми в България!

Само за употреба в аквариуми! Не е за човешка консумация!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти