Живи морски копеподи Live Copepods 3 Mix - 500 ml

Живи морски копеподи Live Copepods 3 Mix - 500 ml
Click image for Gallery
  • Код на продукта: AT-LC3M
  • Наличност: В наличност
  • 11.95 лв
  • Цена в наградни точки: 1200
+
-Тагове: жива храна

Живи морски копеподи Live Copepods 3 Mix - 500 ml

Малките ракообразни, като амфиподи, изоподи и копеподи са жизненоважен компонент на всяка водна екосистема на Земята - от заблатената канавка край пътя до най-дълбоките части на океана. Копеподите (подклас Copepoda) са най-разпространеният животински вид на планетата и са важен хранителен източник за огромен брой морски организми.

Много видове копеподи живеят заедно в сложните местообитания на кораловите рифове, като всеки вид заема собствена специална екологична ниша. Копеподите са изключително важни и в домашния рифов аквариум!

Live Copepods 3 Mix е един от най-важните продукти съдържащ жив зоопланктон, който стои в основата при създаването на естествен рифов аквариум!

Трите вида копеподи включени в Live Copepods 3 Mix изпълняват важни роли в домашната рифова екосистема. Всеки един от тях консумира детрит и слузест налеп от филмови водорасли, като по този начин повишават ефективността на почистващия екип в рифовия аквариум. Техните най-малки ранни науплиарни стадии са отлична храна за коралите, докато по-едрите копеподити и възрастни копеподи лакомо се изяждат от мандаринки, антиаси, врасета, попчета, бленита и други дребни риби.

Поради различията в размера и хранителните навици на трите вида, заедно те действат много по-добре от всеки друг продукт съдържащ един вид копеподи. Както в природата, балансираната общност от копеподи в Live Copepods 3 Mix насърчава нормалното движение на хранителни вещества и енергия в цялата хранителна мрежа на аквариума!

За създаване и поддържане на стабилна популация от копеподи препоръчваме да използвате Live Copepods 3 Mix заедно с нашата висококачествена смес от жив фитопланктон Live Phyto Feed 4 Mix.

Ползи от Live Copepods 3 Mix:

 Пълноценна храна съдържаща незаменими аминокиселини, омега-3 мастни киселини, протеини и каротеноиди за SPS, LPS и меки корали;

 Незаменим естествен източник на храна за малки планктоноядни риби, като мандаринки, гобита, бленита, врасета и други - особено в периода им на адаптация в аквариума към замразена или суха храна;

 Биологичен контрол на неприятните микроводорасли и слузести водорасли в рифовия аквариум;

 Намалява натрупването на детрит върху камъните, пясъка и всяко място в аквариума със слабо течение, където може да се натрупат утайки;

 Основа за изграждане на екологична аквариумна рифова система.


Съхранение:

Ако не се използва веднага, може да се съхранява на студено в хладилник между +3 и +7 градуса до 21 дни. 

Съдържание:

500 ml култура от 3 вида живи морски копеподи - Apocyclops panamensis, Arctodiaptomus salinus и Tisbe sp. Съдържа копеподи от всички етапи на тяхното развитие!

Отстранете капачката веднага след доставката!

Култивирано и пакетирано от Аквариуми и терариуми в България!

Само за употреба в аквариуми!

Не е за човешка консумация!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти