Evolution Aqua K1 Filter Media - 5000 ml (насипен)

Evolution Aqua K1 Filter Media - 5000 ml (насипен)
Click image for Gallery
  • Производител: Evolution Aqua
  • Код на продукта: EA-HENV0532.5
  • Наличност: В наличност
  • 20.70 лв.
+
-

Evolution Aqua K1 Filter Media - 5000 ml (насипен)

Как работи?

Първоначално, подобно на всяка филтърна среда, био-медиите K1 трябва да „узреят“ – това е развитието на деликатната бактериална екосистема, която участва в процеса на нитрификация. K1 Media осигурява максимална активна повърхност за колонизиране на бактериите, много повече от други подобни статични среди. Именно този процес на „узряване“ отстранява от водата вредния амоняк и нитритите.

Какво е различното от другите подобни медии?

Тъй като K1 Media постоянно се движат във филтъра, това движение отстранява най-старите и мъртви бактериални колонии разположени по техните външни повърхностти. Освободената повърхност се заселва много бързо от по-млади и по-тежко хранещи се бактериални колонии. Вътрешността на всяка една част K1 Media представлява защитена повърхност, която позволява колониите от бактерии да следват своя естествен жизнен цикъл – да узряват, нарастват, размножават, да умират и след това да подхранват последните етапи на цикъла на нитрификация. K1 Media е създадена, за да осигури възможно най-доброто местообитание както за млади, така и за зрели полезни бактериални колонии.

Какво се разбира под „самопочистване“?

За разлика от други форми на статична филтрация, K1 Media е проектирана да се движи свободно във вашия филтър. Постоянното хаотично движение създавано от вашата помпа причинява самопочистване на филтърната медия и по този начин не се изисква допълнителна поддръжка. Това позволява филтъра да постигне оптимална ефективност без особени  сътресения, които неминуемо настъпват при извършвани периодични почиствания необходими за другите филтърни среди. Така се избягва ненужната загуба на бактерии във филтъра.

5000 ml K1 Media обработва до 25 грама храна на ден. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти