DVH Coral Protec - 20 ml

DVH Coral Protec - 20 ml
Click image for Gallery
  • Производител: DVH
  • Код на продукта: DVH-CPR20
  • Наличност: В наличност
  • 19.90 лв.
  • Цена в наградни точки: 1650
+
-

DVH Coral Protec - 20 ml

Coral Protec е лекарствен продукт особено подходящ за любители, които не разполагат с карантинен съд. Чрез него бързо и лесно могат да се обработят нови корали преди те да бъдат поставени при останалите ценни видове в домашния аквариум. Този прост процес на обработка на коралите срещу паразити и нежелани организми, много често се пренебрегва от любителите, което много често води до огромни проблеми.

Обикновено коралите идват направо от океана – без значение дали са били отгледани във ферми или са диво събрани. При изпращането им към местните магазини те не се обработват срещу вредители. Същото се случва и в местните магазини. Там също липсва каквато и да е карантина и третирането  с препарати се случва рядко. Много е вероятно, закупените корали да имат вредители или да са пребивавали в аквариум с други заразени корали. При поставянето на подобен корал без третиране направо във вашият аквариум, шансът да внесете всякакви паразити и заболяване е огромен.

Тук ключовата дума е „превенция”. След внасяне на вредители в аквариума, тяхното унищожаване и изкореняване е изключително трудно, дори понякога е невъзможно. Една проста процедура с Coral Protec ви поставя в една много по-добра позиция, за да избегнете внасяне на вредители във вашия аквариум.

Coral Protec е патентован воден разтвор на хлороксиленол и смес от натурални екстракти.

Coral Protec не съдържа йод!

Coral Protec е ефективен при следните паразити:

 Плоски паразитни червеи по акропорите (Acropora Eating Flatworms - AEFW),

 Голохрилни паразити по монтипорите (Montipora Eating Nudibranchs)

 Паразити по зоантиди (Zoanthid Eating Spiders)

 Червени плоски червеи (Red Flatworms )

 Coral Protec също оказва много добър възстановяващ ефект при лечение на остра тъкана некроза (RTN), хронична тъкана некроза (STN) и бактериална инфекция.

 Coral Protec може да се използва профилактично, без видими симптоми за болест или за лечение на болни екземпляри.

Начин на употреба:

Разклатете добре бутилката преди употреба. Този продукт включва масла, които ще се утаят с времето.

Никога не добавяйте Coral Protec директно в аквариума!

Уверете се, че водата в съда има правилната температура.

В отделен съд с помощта на спринцовката поставете 0,5 ml Coral Protec на 1 литър морска вода от аквариума. Разбъркайте  добре. За допълнителна ефективност, може да се комбинира и с натопяване на корала в прясна вода. Бъдете внимателни и коригирайте стойностите на рН да съвпаднат с водата във вашия аквариум при извършване на сладководните бани!

Използвайте малка помпа да поддържа движението на водата и поставете коралите в съда. Ако не разполагате с помпа, внимателно разклащайте коралите, когато ги натопявате.

Дръжте коралите потопени за 2-5 минути, в зависимост от тежестта на проблема. Наблюдавайте коралите по време на лечението за признаци на нежелани реакции, като прекомерно свиване.

След 2-5 минути, отстранете коралите и изхвърлете водата. Изплакнете коралите с чиста вода от аквариума и ги поставете в него.

Да не се извършва повторно натопяване на корали във вече използвана вода, тъй като в нея може да има освободени токсини от умрелите паразити от предходното третиране.

Почистете спринцовката и съда със сладка вода след употреба!

Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се избягва контакт с кожата. При употреба да се носят подходящи ръкавици. В случай на контакт с кожата, измийте обилно с вода.

При поглъщане, изплакнете устата с вода и пийте много вода или мляко. Консултирайте се с вашия лекар и му покажете флакона и листовката.

При контакт с очите, измийте обилно със студена вода. Консултирайте се с вашия лекар и му покажете флакона и листовката.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Свързани продукти